Prisvindende jazzfilm til Nykøbing F.

Jazz på Tværs går nu til filmen og præsenterer JØRGEN LETHS og ANDREAS KOFOEDS jazzfilm MUSIC FOR BLACK PIGIONS den 4. marts.

De to prisvindende instruktører Jørgen Leth og Andreas Koefoed har de sidste 15 år fulgt nogle af verdens mest indflydelsesrige jazzmusikere. Det er bl.a. Bill Frisell, Lee Konitz, Palle Mikkelborg, Midori Takada og den danske jazzmusiker Jakob Bro som bærende karakter. Det er første gang siden Jørgen Leth i 2003 instruerede en film med Lars von Trier, at legenden Leth optræder på lige fod med en anden instruktør, Andreas Koefoed, der er 42 år yngre end Leth. Andreas Koefoed indleder og præsenterer filmen den 4. marts.

”Det er en søgen. Hvis jeg må blive så højtflyvende. Det er en søgen efter mening.” Sådan siger trompetist Palle Mikkelborg et sted i den fine, kloge og velfortalte dokumentar “Music for Black Pigeons”, der på sin egen måde forsøger at nærme sig jazzens væsen og finde ind til det, der får nogle af verdens bedste musikere til at spille gennem livet og langt ind i alderdommen.

“Vores film udspringer af en dyb kærlighed til musik. Filmen er en dokumentation af en række stilskabende musikere. Flere af dem er her ikke længere. Flere af dem er aldrig blevet portrætteret før trods deres ikoniske status i musikhistorien. Filmen vil leve som et dokument for eftertiden og folk vil kunne opleve, at sådan var fx Lee Konitz. Sådan boede han og der købte han suppe. Sådan gik han og fløjtede på gaden. Sådan sad han alene i sin lejlighed og lyttede til musik, mens mørket faldt på”, fortæller de to instruktører.

Filmen vandt prisen ”Cinema & Arts Award/The Golden Musa” ved Venedig Filmfestival 2022 og vises lørdag den 4. marts kl. 14:00 i Nordisk Film Biografer Nykøbing F., Slotsbryggen 5. Billetter købes på www.jazzpaatvaers.dk

Jørgen Lykke Madsen
Jazz på Tværs
Slotsbryggen 2, 4.tv.
4800 Nyk. F.
Tlf. 5170 1309
Mail 2jlm@mail.dk