Adrian Cox & Finn Burich Band (UK – DK)

Den internationalt anerkendte jazzklarinettist Adrian Cox 38 år, hører til i toppen af jazzen. Han er en af de førende eksponenter for New Orleans Jazz på klarinet og har stort kendskab til tidens musik og musikere. Hans uovertrufne følelse og virtuositet for den musik, han spiller, har ført til koncerter med de største navne I jazzen, herunder to koncerter med Wynton Marsalis og Jazz at Lincoln Center Orchestra både i London og New York.

Adrians nuværende band i Storbritannien er enormt populært på turnéer rundt om i verden. Til denne optræden på Maribo Jazz Festival får han selskab af den utrolige bassist Will Sach, som i en alder af 24 er blandt de førende spillere i Europa. Han er også højre hånd af den berømte pianist Joe Webb.

Finn Burich er selvlært på trombone. Med eget band har Finn besøgt de fleste jazzklubber, festivaler og koncertsale i landet og endvidere præsenteret forskellige udenlandske topnavne som:
Thomas l´Etienne (D), Sammy Rimington (GB), Norman Emberson (GB), Denise Gordon (GB), Patrick Artero (F), Geoff Bull (AUS), og fra USA; Lillian Boutté, Don Vappie, Phil Parnell, Leroy Jones, Topsy Chapman –  alle fra jazzens fødeby New Orleans, Louisiana.

Palle Juul Hansen, er født i Holeby på Lolland, startede på trompet som 9-årig i garden Maribo Borgervæbning. Pianist i Tivolis Big Band under ledelse af Peder Kragerup og Niels Jørgen Steen 2 sæsoner.
Gennem 16 år pianist i Stabstambour Jan Jerichaus Ensemble, der spillede til alle Hoffets gallafester.

Søren Pedersen, er uddannet fra Vestjysk Musikkonservatorium og kaldes af koncertanmeldere for ”et midtjysk rytmisk naturtalent, der spiller trommer med en indlevelse, som river alle med”.
Han er kendt kendt fra bla. Brassflavour, Flying Jazzman og The Vooo Ca Ray.
Herudover er han underviser på Billund Kulturskole.

Adrian Cox besætning består af:

Adrian cox, klarinet

Will Sach, Bas

Finn Burich, Trombone

Søren Pedersen, Trommer

Palle Juul Hansen, Piano.

Adrian Cox spiller:

Fredag den 15. kl. 14:00 i Apotekets have

Lørdag den 16. kl. 10:30 på Maribo torv

Lørdag den 16. kl. 14.10 i Qvades gård

Læs mere om Adrian cox her

CREOLE CATZ

Et forrygende, festligt arrangement er serveret med Creole Catz’ medrivende jazz- og boogie- repertoire. Louis Prima og Louis Jordans swingende rytmer, lidt Just Frost, kombineret med flerstemmig sang, er med til at sætte gang i festen. Repertoiret er suppleret med numre fra New Orleans bl.a. af Louis Armstrong, samt danske evergreens som f.eks. Sidder på et værtshus, Så længe jeg lever, D’Angleterre, m.fl.
Creole Catz har en klar køreplan til et vellykket jazzarrangement, og med deres alsidige repertoire har de godt fat i både det unge og det modne publikum.
Orkestrets musikere har god erfaring fra de danske og udenlandske jazzscener, bl.a. fra New Orleans, hvor musikerne i Creole Catz har fundet inspiration til at spille den medrivende glade jazz. Orkestrets solide swing, rytmik, humør og præsentation af numrene gør, at Creole Catz har et godt tag i de, der vil lytte og danse.

Creole Catz’ besætning består af:

Stig Fisker, trompet, guitar, banjo og vokal

Kim Jensen, klarinet, a-, t-, b-sax og vokal

Nicolai Øgendahl Brandt, piano og vokal

Ivan Laugesen, kontrabas

Mads Holck Mogensen, trommer og vokal.


Orkestret spiller med solister som: Fessor, James Sampson, Mike Owen, Niklas Carlsson, John Defferary, Jesper Thilo, Jesper Bjarnesen og Nicolaj Bøgelund.

Creole Catz spiller torsdag den 14. kl. 19:00 i Qvades gård.

Læs mere om Creole Catz her.

Gregory Boyd’s Big Gumbo

”The Big Gumbo Show” er New Orleans musik, når det er bedst og performet af Gregory Boyd, som selv er opvokset i New Orleans. GB har formået at samle en kvartet af de ypperste musikere, som alle hylder NO-traditionen og Funky Mardi Gras favoritterne. Vi glæder os til et gensyn med Gregory Boyd, ser frem til blandt andet at høre:

Blueberry Hill, Mardi Gras in New Orleans, Big Chief, Hey Pocky Way, og mange flere.

På genhør fredag d. 15. kl. 21:45

Læs mere om Gregory Boyd her.

Doc Houlind

Ved Maribo Jazz Festival Special, 16.07.21 præsenteres:

Doc Houlind Revival All Stars, feat. Sarah Spencer UK

Doc Houlind præsenterer med vanlig elegance New Orleans jazz fra revivalperioden i 60’erne og 70’erne. Den traditionelle jazzmusik hyldes i den grad af entusiastiske bandmedlemmer, der alle brænder for denne genre.

Med udgangspunkt i den klassiske musik, tog Lars Dalsgaard jazzmusikken til sig gennem studieture til USA og New Orleans, hvor han har kastet sin kærlighed på både saxofon og klarinet. L.D. er en erfaren musiker, der har spillet med i diverse jazzbands i mere end 45 år. En spændende solist, som vi er glade for at kunne byde velkommen i Maribo.

Doc Houlind spiller den:

  • 15/7 kl. 15:10 i Qvades gård
  • 16/7 kl. 12:30 i Apotekets have.

Læs mere om Doc Houlind her.

Line Up:

Saxofon og klarinet: Lars Dalsgaard (DK)

Trompet: Ragnar Tretow (SE)

Klarinet: Jesper Capion Larsen (DK)

Piano: Lis Krøyer (DK)

Banjo: Erling Lindhardt (DK)

Bas: Ebbe K. Hansen (DK)

Trommer: Doc Houlind

Feat. Sarah Spencer (UK)

Blå Mandag Jazz Band (DK)

Yes – yes –yes også i 2022 siger vi velkommen til Blå Mandag Jazzband, der er klar med et fyrværkeri af blændende musik, godt humør og sjove indfald. Når Blå Mandag indtager byen, så ved alle, at nu er Maribo Jazz Festival i gang og ”Sommersolen skinner”. Repertoiret er flot, happy New Orleans –og dixielandjazz, der toppes med den enestående, powerfulde stemme, som Lisa M. Bentzen bidrager med. Vi er jublende lykkelige over igen at præsentere Blå Mandag i 2022

Line Up:

Jørgen Christensen (DK): klarinet, vokal, bandleder

Erik Lund Hansen (DK): trompet, kunstner

Henning Friis (DK): trombone, ”jyde”

Ernst Scheufens (DK): banjo, vokal

Hugo Scheel (DK): trommer, pulsholder

Jan ”Gasser” Eirup (DK): piano

Kaare Sigvertsen (DK): banjo, vokal

Lisa M. Bentzen (DK): sangerinde

Blå mandag kan høres her den:

14/7 kl. 21:15 i Qvades gård

15/7 kl. 11:00 hos Maribo Sø Camping som Blå Mandag Camp Band.

15/7 kl. 11:30 i Street parade, sammen med andre musikere i Blå Mandag Street Band

15/7 kl. 15:30 i Museumstoget til Bandholm som Blå mandag Train Band

16/7 kl. 10:30 i Street parade, sammen med andre musikere i Blå Mandag Street Band

Se mere: www.blaa-mandag-jazzband.dk/

Børnejazz – Brd. Petersen med sang, leg og musik.

Også i år får børnene besøg af Jørgen Petersen og brormand Steen, der vil give den gas med alle de velkendte børnesange i en jazzet version. Vi håber, at mange børn og deres voksne vil komme og få en sjov og nærværende musikoplevelse i børnehøjde.

Spillested: Fredag, kl. 10.00 – 11.00, Qvades Gård

Flying Jazzman Quintet

Efter at have været sidemand for amerikanske og danske jazzikoner igennem flere år,
valgte pianisten og crooneren Jan Nielsen i 2016 at sammensætte sit eget band,
under navnet Flying Jazzman. Bandet spiller gedigent swingende jazz inspireret af
pianisterne Nat King Cole, Oscar Peterson, Errol Garner og Gene Harris. Jan
Nielsen, Flying Jazzman, der i en længere årrække boede i USA, har spillet gigs i
New Orleans samt været fast musiker i en gospelkirke i det sydlige Alabama.

Line up:
Jan Nielsen, piano & vokal
Ida Hvid, kontrabas
Søren Pedersen, trommer
Jesper Riis, trompet
Jan Harbeck, saxofon

Flying Jazzman Quintet kan høres her den:

15/7 kl. 11.00 på Maribo Torv

Læs mere her: www.jazzman.eu

AK Lauritzen & All that Jazz

AK AND ALL THAT JAZZ PRESSE TEKST

AK and All That Jazz feat. Henrik Bolberg & Mads Hyhne Sangerinden Anne Kristine’s vokal er klart farvet af kærligheden til de “store amerikaner”, Ella Fitzgerald , Diana Krall, Nathalie Cole, Julie London m.fl. Med en meget nærværende og varm udstråling, samt stor professionalisme, lykkes det oftest AK, at skabe en yderst intim stemning, hvor den uomtvistelige musikalitet og det gode showmanship er garant for en fed musik oplevelse.

Repertoiret bærer præg af en rigtig New Orleans Gumbo – Hot & Sweet – musik med intensitet og spilleglæde, swing, latin og ballader. AK & all that Jazz har også en af de mest skattede og benyttede solister på den hjemlige scene. Henrik Bolberg er uden tvivl, en af de absolut førende trompetister i Europa, hvilket hans cv samt diskografi i den grad også vidner om. Han er et scoop, for et hvilket som helst orkester, soloerne er altid af højeste standard. Den store kærlighed til de gamle mestre fornægter sig ej heller, Henrik Bolberg sætter sit helt eget præg på musikken.

Mads Hyhne trombone er inde for de sidste par år landet smukt i orkesteret. Mads Hyhne dukker i mange forskellige sammenhænge fra traditionel jazz til free-form eksperimenter. Han har dog en stor kærlighed til den klassiske jazz og har været på en hel del jazz indspilningen. Rytmegruppen: Marko Martinovich, Marc Davis og Bjørn Otto, har fungeret som akkompagnement bag nationale og internationale solister i et utal af sammenhænge, og samtlige medlemmer af orkesteret har spillet, samt indspillet på kryds og tværs igennem de sidste 30 år.

AK Lauritzen kan høres her:

16/7 kl. 12.00 i Qvades gård

Læs mere her AK Lauritzen & all that Jazz

Jazzkompagniet Feat. Deborah Herbert

Jazzkompagniet underholder med glad swingende jazzmusik med masser af sang fra de varme lande…

Bandet kunne i 2017 fejre deres 30 års jubilæum og udsendte samtidig et jubilæums album optaget live i Sct. Jørgens Jazzklub i Næstved. Jazzkompagniet fik samme år jazzklubbens specialpris.   Helt tilbage i 1992 fik Jazzkompagniet Femø Jazzfestivals Jazz Pris – og de har spillet på festivalen fra orkesterets start i 1987, og hvert år lige siden…

Line up:

Thomas Niemand – Trompet og sang

Bente Dittloff – Saxofon og sang

Lars Hallgren – Piano og sang

Christian Wolff – Kontrabas og sang

Jan Schiøpffe – Trommer

Feat. Deborah Herbert

Jazzkompagniet kan høres her:

17/7 kl. 14.00 i Maribo Domkirke

Se mere om Jazzkompagniet her:

DIXIE FOR YOU JAZZBAND

DFY har, i de 13 år som bandet har eksisteret, spillet på de fleste DK/SE jazzfestivaler, klubber og koncertscener med stor succes.
Stilen er melodisk, traditionel jazz med indslag af New Orleans, dixieland og evergreens fra bla The American Song book. Bandet har en underholdende stil med melodispil, som varierer mellem sax/ klarinet -trombone og mange sangnr.
Blandingen mellem yngre og ældre jazzmusikere, giver en intensitet og spilleglæde som virkelig kommer til udtryk i de kendte trad. Jazznr. som så bliver præsenteret på en helt ny og spændende måde.

Line up:

Jeppe Zacho Sax/Klarinet/sang (DK)
Hans Ingelstam Trombone/sang (SE)
Claes Rydbeck Banjo/guitar/sang (SE)
Lars M. Nielsen Kontrabas (DK)
Henrik H. Hansen Trommer (DK)

Dixie for you spiller her:

15/7 kl. 16.00 på Bandholm havn

Se mere om D4Y her.

Carling Family Orchestra

Carling Family Orchestra (S)
Gunhild Carling og den herlige Carling-familie er enestående. Deres talent spænder over 3 generationer, og alle familiemedlemmer spiller hver især på adskillige instrumenter, danser, synger og har bragt nyt liv til den klassiske Vaudeville-stil. Deres specialitet er hot og energisk jazz fra de brølende, swingende 1920’ere. Carling-familien har turneret over det meste af verden, og vi ser frem til deres optræden i Maribo med en stor del af familien. Det bliver stort!

Line Up:

Gunhild Carling (S): trompet, trombone, sang,

Max Carling (S): klarinet, sax

Ulf Carling (S): trommer

Petronella Carling (S): trombone

Viggo Carling (S): klarinet, guitar

Rune Källén (S): piano

Håkan Persson (S): bas

Carling Family Orchestra spiller her:

16/7 kl. 16.10 i Qvades gård

Læs mere om Carling Family Orchestra her.

Jack Street feat. Bjørn Ingelstam

Bandet består af en flok unge, dedikerede musikere, der har kastet deres store kærlighed på gammel swing-jazz af den slags, som Louis Armstrong bragte til live i 30’erne og 40’erne, hvor der både sprudles af glæde, men hvor publikum også føres med til både fordybelse og tristesse. Jack Street’s performance er præget af en cocktail af energi og et blændende, ungdommeligt drive.

Line Up:

Jeppe Zacho (DK): saxofon

Björn Ingelstam (S): trompet, vocal

Petter Hängsel (S): trombone

Andreas Svendsen (DK): trommer

Morten Mandel (DK): bas, vokal

Johannes Buhl Andresen (DK): piano

Jack Street spiller her:

15/7 kl. 19.00 i Qvades gård

Se mere: www.jackstreet.dk

Herringløse Hot Band

er et nyt Band på den danske musikscene…

Alle 6 musikere har spillet Jazzmusik i en menneskealder i bl.a. Ib Lindschouws New Orleans jazzband – Bajazzerne – Jazzkompagniet –Olsens Hot Band – Papa Bues Viking Jazz Band – Søren Sørensen Swing Cats –New Orleans Delight – med mange flere.

De spiller New Orleans Jazzmusik som Mormor ku’  li’  det, med masser af sang fra de varme lande…

Line up:

Niels Mansa, Trompet og sang

Ole Olsen, Tuba og sang

Per Krogh, Banjo

Nis Smitti Schmidt, Trommer og sang

Lars Stiigvad, Altsax og sang CornetOle på piano og sang

Herringløse Hot Band kan høres her:

15/7 kl. 20.00 i Hvede Magasinet, Bandholm havn

PAUL HARRISON BAND UK/DK/HR.

Engelske Paul Harrison står i spidsen for et succesfuldt band med stærke professionelle kræfter.
Musikalsk mangfoldighed hyldes af en international besætning med stor aldersspredning, og med de
mange variationer og løbende fornyelser, som kendetegner Harrisons band. Et af de seneste navne er
den kroatiske sangerinde Antonia, som besidder en imponerende stor og alsidig stemmepragt.
Repertoiret er bredt og konstant i bevægelse, og samtidig holder Harrison altid fast i en god portion
traditionelle klassikere og kendte populære numre. Varemærket er dynamik og højt niveau, såvel som et
tæt sammenspillet, udadvendt og humoristisk team. Der bydes på alt fra fyrrige numre til smukke
ballader, sikkert leveret i alle jazzens rytmiske stilarter.
Paul Harrison Band er i topform med velkendt fuldblodsjazz, som har givet genlyd på alverdens scener
siden 1998, med den altid energisk spillende kapelmester i front.

Line up:

Paul Harrison UK. Klarinet/Sopransax/Altsax.
Lea Nielsen DK. Trombone/Vokal.
Marc Chain DK. Guitar/Vokal.
Søren Stausbøl DK. Piano/Vokal.
Peter Williams UK. Kontrabas.
Mikkel Find DK. Trommer.
Antonia Barisic HR. Vokal.

PAUL HARRISON BAND spiller her:

16/7 kl. 20.45 i Qvades gård

Se mere om PAUL HARRISON BAND her.

New Orleans SOUL NIGHT – Johan Bylling Lang meets Sahra Da Silva

Johan Bylling Lang (Jazz Five) har til afslutningen på lørdag aften på Maribo Jazz Festival 2022 samlet et all star band med jazz, blues og soulsangerinde Sahra Da Silva i front. Stilen er ud af vendt, festlig og yderst dansabel musik inspireret New Orleans R’n’B, blues, roots og old school funk. Der venter et brag af en koncert.

I front er den yderst karismatiske powerkvinde Sahra Da Silva. Hun står et sted i midten af soul, blues og jazz som en stadig spirende sangerinde med en stemme, der vokser sig større og flottere for hver dag. Hun har mere end 10 år bag sig på den danske blues-scene og har optrådt med et utal af danske soul og blues artister som bl.a. Jazz Five, Mike Andersen og Thorbjørn Risager. 

Line-up:

Johan Bylling Lang (s)

Sarah De Silva (vcl)

Lars Emil (p)

Matthias Petri (b)

Andreas Svendsen (dr)

New Orleans Soul Night spiller her:

16/7 kl. 22.50 i Qvades gård

Se mere her.

Ragged Men

fyrer op under fødderne på publikum, uanset hvor de spiller. De har hurtigt vundet et ry som en af de hotteste traditionelle jazzgrupper i dag. Deres unikke tilbagelænede stil, der er solidt baseret i vintage blues, jazz og gospel fra det dybe syd i USA og byen New Orleans, løfter publikum fra stolen og får dem til at bevæge sig! Blæser sektionen består af nogle af Europas fineste solister, der har spillet sammen med nogle af de største navne i branchen, mens rytmesektionen er blevet kendt som en af de strameste. Det hele krydres med deres ungdommelige energi … ja, bare lyt!! på deres tidligere navn, The Revivalists, som stort set har spillet på alle større traditionelle jazzfestivaler eller klubber i Europa, såsom Riverboat Jazz Festival i Silkeborg, Danmark.

Line-Up:

Coos Zwagerman trumpet / vocals

Floriaan Wempe sax

Jaap de Wit double bass

Hans Mantel banjo

Jaap de Wit jr. drums

Ragged Men spillerher:

15/7 kl. 16.10 i Apotekets have

16/7 kl. 18.15 i Qvades gård

Se mere om Ragged Men her

Tobacco

Musikalsk jambalaya er klar til servering.

Tobacco debuterede på Maribo Jazz Festival i 2013 med godter fra den amerikanske musiktradition: jazz, country, blues, spirituals, ragtime, zydeco og ”goddamnhillbilly”. Der mixes og smages til med energisk sceneoptræden, 5-stemmingt kor og pumpende lokomotivrytme. Vi glæder os til at høre Tobacco give den max. gas.

Line Up:

Morten Elmentoft Hansen (DK): sang og guitar

Sine Bach Rüttel (DK): banjo og kor

Ronni Øhlers Hauptmann (DK): vaskebræt og kor

Rasmus Nissen (DK): kontrabas og kor

Jesper Andersen (DK): klaver, harmonika og kor

Tobacco spiller her:

15/7 kl. 17.10 i Qvades gård

Se mere om Tobacco her.

Lasse Boogie Jensen Trio feat. Finn Odderskov (DK)

Lasse startede allerede som 8-årig med at spille trompet, men valgte året efter at gå over til klaver, som sit favoritinstrument, hvor især Jerry Lee Lewis var idolet. Lasse blev grebet af boogie-woogie genren og elsker ”at gå amok” ved koncerter og festivaler over hele Europa, hvor den tyske legende Axel Zwingenberger også har været en stor inspirationskilde.

Gennem årene har Boogie Lasse flere gange gæstet Maribo Jazz Festival med sin ekvilibristiske spillestil, der i den grad henrykker publikum – og ved 25-års jubilæet i 2012 var han med til at kaste glans over vores festival.

Odderskov er en sand legende i det danske og internationale jazzmiljø gennem flere årtier. Han er mest kendt for sin ”smeltende” sax-lyd, men er også eminent på sin klarinet.

Vi ser frem til et spændende samarbejde med Boogie Lasse og et glædeligt gensyn med Odderskov, som har gæstet Maribo Jazz Festival adskillige gange.

Line up:

Lasse Jensen: Klaver

Emil Mathiasen: Kontrabas

Jeppe René Veje Bredahl: Trommer

Finn Odderskov: Saxofon / Klarinet

Lasse Boogie Jensen Trio og Finn Odderskov spiller her:

16/7 kl. 14:45 i Apotekets have

Læs mere om Lasse Boogie Jensen Trio og Finn Odderskov her.

Malte Svale/Jacob Djursaa/Tuomas Korhonen/Peter Price

De fire venner mødte hinanden på musikkonservatoriet i Odense, hvor de hurtigt opdagede, at de delte en passion for fusionen mellem den intenst swingende standard-jazz, bl.a. formuleret gennem beboppens sprog, og en mere moderne lyd inspireret af de nuværende jazz-koryfæer på NewYorker-scenen. Denne passion binder stadig de fire musikere sammen, og den vil også skinne igennem til denne koncert. 

Malte Svale/Jacob Djursaa/Tuomas Korhonen/Peter Price spiller her:

14/7 kl. 14.00 på Maribo torv

Wille/Dons/Coermann/Lykkegaard

”Wille/Dons/Coermann/Lykkegaard” er en dugfrisk kvartet bestående af 4 unge musikere, der til dagligt studerer på Konservatoriet i Odense og MGK Sjælland i Køge. Vi kommer til at spille både standarder og nyere tunes, med henblik på at give dem vores eget præg og selvfølgelig have det fedt med jer! Vi glæder os til at se jer på Danmarks hyggeligste jazzfestival!

Line up:

Theis Coermann-trommer

Camilla Lykkegaard-Bas

Morits Wille-Trompet

Carl-Emil Dons-Klaver

Wille/Dons/Coermann/Lykkegaard spiller her:

14/7 kl. 17.00 i Qvades gård