Når man læser formandens klumme fra de tidligere år, er det gennemgående tema de mange udfordringer der har været undervejs. Vi er også stødt en masse udfordringer i forbindelse med denne festival, men vi er glade og stolte af, at kunne præsenterer, jer for festival nr. 35 i rækken. Det er lidt med forbehold, da festivalen i 2020, blev aflyst / udsat og vi måtte nøjes med en endagsfestival i 2021, hvor vi var ramt af forsamlingsforbud. I skal vide, at bestyrelsen ikke har siddet med hænderne i skødet, hverken i 2020 eller 2021, men arbejdet målrettet mod en festival hver år, som vi kender den. Vi høstede stor erfaring med afholdelse af endagsarrangementet sidste år, hvor vi måtte håndtere et forsamlingsforbud. I maj måned mistede Maribojazz sit fyrtårn og mangeårige formand Ole Brorsen. Ole har været med i bestyrelsen siden 1994 og blev valgt som formand i 2003 28 år mine dame og herre. Oles tanker gik til jazzen lige til det sidste, hvor vi fik desinger med ”husk lige” og ”har i husket?” Maribojazz var vigtigt og en stor del af livet for Ole, vi håber i al ydmyghed, at det er lykkedes at skabe en festival, som alle kender den.

Handelsstanden startede i 2018 med jazz i forbindelse med afholdelse af onsdagsmarkeder, og det er blevet en tradition de fortsætter med i jazz ugen. Vi er også glade for det samarbejde, der tidligere har været med musikskolen i Maribo, er kommet op at stå igen. Vi glæder os meget til at høre, hvad de unge serverer for os i år på torvet torsdag og senere i Qvades gård.

Vi glæder os over den opbakning vi har fået fra hele byen. Vi er nød til at have opbakning fra Sponsorer, Frivillige, og naturligvis publikum for en festival kan lykkedes. Det varmer også når ”gamle” bestyrelsesmedlemmer tropper op med en hjælpende hånd i nødens stund.

Tak allesammen, for uden jer, fik vi ingen festival.

Steffen Andersen

Formand

MariboJazz