Formanden for Danmarks hyggeligste jazzfestival er her ikke mere

På den smukkeste forårsdag i strålende solskin fik vi det triste budskab, at Ole Brorsen var sovet stille ind på hospice i Bandholm efter et strengt og udmattende sygdomsforløb.

Ole var vores hyggeonkel, vores jazzfar, vores formand, som gerne ville gøre Maribo Jazz Festival til en hyggelig oplevelse for både gæster, musikere, medhjælpere og bestyrelse. Tilbage i 2004 påtog Ole sig hvervet som formand, samtidig med han var dybt involveret i mange andre gøremål i Maribo by. Han gik til opgaven med godt humør, sprudlende energi, positivt sind og en favnende attitude. Ole så helst, at musikken tog sit udgangspunkt i den traditionelle jazzgenre, men var hele tiden åben over for nye tiltag og andre muligheder. Gennem alle årene kendte vi Ole som et stort legebarn, der med sin venlige og umiddelbare væremåde, formåede at knytte varme og anerkendende kontakter til mange mennesker. Fest, blomster og masser af farver – det var Ole. Hvert år lå det Ole meget på sinde, at årets jazzmotiv netop signalerede: glæde, farver, musik og folkeliv. Når festivalen blev åbnet foran det gamle rådhus på Torvet, så strålede Ole gennem sin tale, og han elskede at gå af sted med jazzparaplyen sammen med borgmesteren i spidsen af street parade for at indtage hovedscenen i Qvades Gård.

Det betød alt for Ole, at folk kunne hygge sig, snakke sammen, grine, lytte til musik og have nogle sjove timer i hinandens selskab. Hvert år som optakt til festivalen inviterede Ole gerne på lækker tapas i sin have, og under hyggelige former kom de sidste aftaler på plads. Efter festivalen blev der igen inviteret på hyggeligt kaffe/kagebord i Ole og Oles hyggelige hjem – og selvfølgelig var der boller, brunsviger og lagkage bagt efter Oles gamle opskrifter. På den måde blev ethvert evalueringsmøde en fest.

”Hygge” – det var et Ole-ord og han elskede livet.

Tak er kun et ydmygt ord, men tak for årene sammen i jazzen og tak for venskabet. Ole kigger helt sikkert med fra sin stjerne ”Somewhere over the Rainbow” hvor han nynner med på ”What a Wonderful World” iklædt sin jazzbluse, som han valgte til sin sidste rejse.

Hvil i fred og vore tanker går til Oles familie, Ole L. og Klausi.

På vegne af

Maribo Jazz Festival Forfatter Helle Ruus Nielsen