Dette dejlige orkester tog sin begyndelse fordi Gladsaxe Jazzklub igennem en årrække afholdt arrangementer på International Unesco Jazz Day den 30. april, hvor særligt talentfulde musikere fik til opgave at samle et hold af super gode musikere omkring sig. Koncerterne blev efterfølgende udgivet på CD.

I 2016 fik Chris Tanner opgaven. Og vi kan være glade for, at dette initiativ betød, at vi fortsat kan høre dette fremragende band.

Chris Tanner kom som 19 årig første gang til Danmark med det australske orkester Hoodangers. Det var til et engagement i 1997 på vores nabofestival på Femø. Hoodangers brød alle normer. Orkestret bestod af meget unge mennesker, der var solidt plantet i New Orleans jazz traditionen, som de spillede deres helt egen version af. I de følgende år, fik vi flere gange besøg af dette orkester, men vi mødte også Chris i andre australske sammenhænge.

Chris er som så mange andre udenlandske talenter blevet i Danmark, hvor han har stiftet familie. Dette kan vi på alle måder være glade for, idet han tilfører dansk jazz et frisk pust udefra med sin meget personlige spillestil, der ofte kan høres i forskellige sammenhænge på landets små listige spillesteder.

Med sig på Maribo Jazz Festival har han:

Chris Tanner – Klarinet og vokal

Björn Ingelstam – Trompet og vokal

Ole “Fessor” Lindgreen – Trombone

Jens Kristian Andersen – bas

Mads Søndergaard – Piano

Henrik Bay – Guitar

Morten Ærø – Trommer

og som en særlig gæst, synger Tricia Boutté med orkestret.