er et dansk jazzorkester, hvis historie går tilbage til 1991, hvor 6 musikere med samme interesse for jazzmusik blev enige om at “stampe” et traditionelt jazzband i gang.

Siden starten i 1991, er det lykkedes med swingende publikumsvenlig jazzmusik, at gøre orkestret kendt både i og uden for Danmark.

Six Foot Stompers har blandt andet deltaget i de to store Københavnske jazzfestvals, “Swinging Copenhagen” samt “Copenhagen Jazz Festival”. Internationalt har orkestret turneret i Sverige og Grønland, deltaget i Festivals i Polen, Tyskland og Italien, samt ikke mindst flere gange optrådt i “French Quarter Festival” og “Fritzel`s Jazz-renuion” i New Orleans, USA.                              Six Foot Stompers har i 2022 for 4. gang optrådt med stor succes i Europas største Jazzfestival i Dresden, Tyskland. Har i flere gange spillet på Hällevik trad Jazzfestival i Sverige.

Selvom Six Foot Stompers set i jazzhistoriens skær er et “ungt” orkester, har alle seks musikere en lang musikalsk fortid, ikke blot inden for traditionel jazz, men også swing- og big band musik, og andre genrer inden for den rytmiske musik.

Sammen repræsenterer orkestret således en musikstil, der har sine rødder i den traditionelle New Orleans- og Dixielandjazz tilsat de krydderier, inspiration fra andre stilarter giver. Repertoiret er bredt, og indeholder, ud over kendte jazz- og swingnumre, evergreens samt andre melodier, der knytter sig til særlige lejligheder. Alt i alt et orkester der spiller glad swinging traditionel jazz.

Besætning:

Mogens Eghjort, trompet

Jens Brandt, klarinet og vokal

Gunnar Bay, trombone og vocal

Torben Junker Larsen, banjo

Lars M. Nielsen, bas

Nils W. Christensen, trommer.